Modern Tropical House Carqueija Brazil

Coming from the architect. Located in Camaçari – Bahia – Brazil, the HOUSE CARQUEIJA is about 260, 00 sqm inside a 1.400,00 sqm site, having a reduced program, and no unused spaces, the house is supposed to become more site sensitive, emphasize the surface life, and provides functional and cozy living spaces. With an easy and efficient plan, it‘s a ground floor house with 2 rooms, a chapel and a big and versatile social area, which integrate living, dining and television room inside a open space, associated with the surface area via a porch.

The house was horizontally sited into its site, a robust relationship and environmental concerns result in the project keep your natural landscape and sloping topography, in a manner that the house floats upon the spot creating two different levels of occupations. A few steps results in the entrance, coming from the house a stair connect the green outside area in which the swimming pool and also the barbecue are placed.

In an effort to have the very best orientation, inside a tropical county, the house closes itself coming from the front street view, and that is west, and opens straight into the backyard, making a privative and integrated place. This way, upon the front facade, architectural elements, like a narrow windows and also a pare-soleil was used to guard the house against solar irradiation, while the rear facade, on east side, completely integrate the within with the surface, through large windows, sliding doors and also a porch, connecting the house using the green area. Consequently, inside a first contact using the house, it seems as a closed box, where you observe the level of the garage and also the front entrance. Totally different coming from the experience of receiving inside the house and just then, discover the amply space, fully of natural light and also the visual connection using the natural landscape.